fbpx

Är taktvätt bra?

Första och främsta fördelen med att göra en taktvätt är att den förlänger takets livslängd. Det finns väldigt mycket information på nätet om fördelar och nackdelar av en taktvätt, men en slutsats kan vi konstatera och det är att genom att ta bort mossa samt andra föroreningar från taket ökar livslängden av taket och man kan förhindra framtida skador. Som bilägare rengör du och tvättar bilen troligtvis med jämna mellanrum för att förhindra att smutsen skadar bilen. När man tar hand om saker håller de längre. Samma gäller för taket, och därför är taktvätt bra. Tar du hand om taket och rengör det kommer det att hålla längre.

Taktvatt uppsala

En annan stor fördel med att göra en taktvätt är att utseendet av taket blir mycket finare och renare. Efter taktvätten kommer ditt tak att se fräscht och omhändertaget ut. Ifall man har mycket mossa på taket ramlar det ofta ner en del av mossa. Dels kan det vara fåglar som tar ner den men också olika väderförhållande. Genom att ta bort mossan och lägga på ett medel som motverkar påväxt slipper du städa runt ditt hus när mossan ramlar ner samt rengöra hängrännor och stuprör där mossan kan fastna.

Mossa på taket kan skada taket och orsaka läckage ifall pannorna går sönder och kraftig regn regnar in. När man genomför taktvätt med kunniga specialister gör specialisten en noggrann kontroll och byter pannor  som är sönder vilket försäkrar dig om att taket är säker från läckage genom trasiga pannor.

Smuts, mögel och alger på taket kan orsaka allergier och andra hälsoproblem, en taktvätt tar bort detta och hjälper till att förbättra inomhusluften och hälsan för de som bor i huset och undvika hälsorisker.

Med rådande situation i världen väljer allt fler att montera solceller på taket för att minska kostnader för huset. En taktvätt förbereder ditt tak inför monteringen av solceller. Mer om det kan du läsa här.

Sammanfattning

Kort och gott finns det en blandad kompott med fördelar med en taktvätt. Livslängden ökas, utseendet förbättras och du kan känna dig trygg med ditt tak. Samtidigt som taket är redo för montering av solceller och blir underhållsfritt.

För att få fram ett pris på taktvätt för just ditt tak är det bara att kontakta oss i formuläret nedan!

När du anlitar en firma för att tvätta ditt tak så är du berättigad till ROT-avdrag. För att läsa mer om ROT-avdrag klicka här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *