fbpx

Takrenovering innan Solceller- Detta bör du tänka på

Allt fler svenska hushåll väljer att montera solceller på taket, genom att göra detta kan du producera din egen el, vilket kan minska dina energikostnader och spara pengar i det långa loppet. Dessutom kan du sälja överskottsenergi tillbaka till elnätet och få ersättning för det. I dagens läge där elkostnader skiftar och är väldigt höga är detta en väldigt bra investering för säkrare framtid.

Huddinge tak

Innan montering av solceller gäller det att besiktiga taket och säkerhetsställa att solcellerna kan monteras på ett säkert sätt. Det är viktigt att taket är rent och skadefritt när montering av solceller sker. Många kunder som takspecialisten på VIMED Tak & Bygg AB stöter på går i tankarna att sätta solceller och inte vet vad de behöver göra med taket innan. Det de flesta behöver göra innan montering av solceller är taktvätt och i många fall behövs en åtgärd i form av takrenovering.

Varför ska du göra en takrenovering alternativt en takrengöring innan montering av solceller?

  • Förbättrad livslängd: Om taket är i dåligt skick kan det innebära att det inte har den livslängd som krävs för att dina solceller ska kunna producera el under en längre tidsperiod. En takrenovering kan förbättra takets livslängd och säkerställa att det kan stödja solcellerna under hela deras livslängd.
  • Undvik läckage: Om taket inte är tätt kan det leda till läckage som kan skada solcellerna och deras prestanda. En takrenovering kan säkerställa att taket är helt tätt och skyddar solcellerna från vatten och fukt.
  • Förbättrad bärighet: Solceller kan vara tunga och kräva att ett tak med tillräcklig bärighet för att stödja dem. En takrenovering kan stärka takets bärighet så att det kan stödja solcellerna.
  • Ökad effektivitet: Om taket är smutsigt eller täckt av mossa kan det påverka solcellernas effektivitet och minska deras förmåga att producera el. En takrenovering alternativt ett taktvätt på nyare tak kan ta bort smuts och mossa från taket och öka solcellernas effektivitet.
  • Minskad risk för skador: Om taket inte är i gott skick kan det öka risken för skador på din fastighet. Eller människor som befinner sig på fastigheten. En takrenovering kan minska risken för sådana skador och säkerställa att din fastighet är säker.

För att veta just vilka åtgärder ditt tak behöver och veta ifall det är säkert att montera solcellerna är ditt första steg att boka en kostnadsfri tak kontroll av en specialist.  Detta kan du göra på några få sekunder via formuläret nedan och våran specialist från Vimed Tak&Bygg AB hjälper dig.

Om du vill läsa på om vad en takrenovering kan kosta klicka här för information

Glöm inte heller att du kan nyttja ROT-avdrag till din takrenovering och takrengöring. Om du är osäker på hur ROT-avdrag fungerar och när du kan använda det klicka här för mer info.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *